dimecres, 1 de desembre del 2004

Castelló de la Ribera: sense complexos

1994-2004: 10 Anys de la declaració oficial del topònim Castelló de la Ribera

El Tribunal Suprem anul·la la sentència que desoficialitzava el topònim Castelló de la Ribera.

El Tribunal Suprem (Madrid) va dictar sentència en data 21-4-2004 la qual estimant el recurs de cassació plantejat pel nostre Ajuntament en l’any 1998, anul·lava la Sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia (País Valencià) que imposava de nou la forma en castellà del nom del nostre poble.

Recordem que el nom de “Vva. de Castellón” es va aconseguir amb la “trampa” legal de l’aplanament plantejat pel Govern Valencià presidit pel Sr. Zaplana, a través del les pressions de la dreta local i d’alguns elements de l’extrema dreta de València. El Tribunal Superior de Justícia (País Valencià) va dictar la sentència anul·lant Castelló de la Ribera en base únicament a l’aplanament, i no va entrar a analitzar el fons de l’assumpte.

Ara mateix es troba pendent de dictar-se sentència pel Tribunal Superior de Justícia (País Valencià), que decidirà si tot el procediment administratiu pel qual la

Generalitat Valenciana en 1994 va acordar la normalització lingüística del nom del nostre poble, en la forma valenciana de Castelló de la Ribera, ha estat legal o ha infringit alguna norma jurídica.

Algunes entitats públiques incompleixen la Sentència del Tribunal Suprem i l’Ajuntament governat per EU guarda silenci.

ERPV-Castelló de la Ribera va felicitar per escrit el nostre Ajuntament i li va demanar en data 17-5-04, que sol·licitara a totes les administracions públiques l’ús del topònim oficial del nostre poble. Hem d’informar que entitats com per exemple la Notaria del poble o el Metro usen la forma castellana que no és oficial.

Denunciem públicament que per part de l’Ajuntament no s’han pres mesures legals en aquest sentit. L’Alcalde no mostra ara el mateix interés en l’exigència de l’oficialitat del topònim Castelló de la Ribera, que quan s’havia d’acatar la Sentència a favor de “Vva. de Castellón”, quan era Regidor i tenia por a que el pogueren inhabilitar com a funcionari per desobediència.

No li preocupa a cap regidor/a d’EU ni del PSOE aquesta burla de l’oficialitat del nom del nostre poble? On està la seua coherència? I la dignitat del nostre municipi?


Moisés Vizcaino Garrido
Publicat en el Brot núm. 1
Castelló de la ribera
desembre de 2004