divendres, 9 de juny del 2006

Castelló de Rugat acull la IV Trobada dels Castelló.

Es preveu que més de 500 persones assistisquen als actes provinents de tots els Castelló.

Aquest cap de setmana, Castelló de Rugat es convertirà en la capital de tots els municipis que tenen el topònim Castelló. Set poblacions de la Franja de Ponent, Catalunya i el País Valencià es concentraran en aquest poble de la Vall d’Albaida per a compartir unes jornades de germanor i intercanvi cultural i social. El dissabte dia 10 serà la jornada central de la Trobada amb actuacions musicals, danses tradicionals, passacarrer, entrada de Moros i Cristians i un final de festa amb l’actuació del grup Al Tall i del correfoc dels Senyors del Foc de Castelló d’Empúries. Per als més joves, s’ha preparat una nit de rock amb les actuacions de Sant Ganxo i el grup de Castelló de Rugat, Skamot. El diumenge la programació començarà amb una recorregut turístic per Castelló de Rugat en el qual es mostrarà el patrimoni històric i etnològic del municipi.


En aquesta quarta trobada es comptarà amb la participació dels municipis de Castellonroi (la Llitera), Castelló de Farfanya (la Noguera), Castelló d’Empúries (l’Empordà), Castelló de la Plana (la Plana), Castelló de la Ribera (la Ribera), Castellonet de la Conquesta (la Safor) i l’amfitrió, Castelló de Rugat. Aquestes trobades s’iniciaren l’any 2000 a Castelló de la Ribera. Posteriorment, l’any 2004 fou Castelló de la Plana l'encarregada de l’organització del segon encontre. L’any 2006, la Trobada va anar a celebrar-se a la població de Castellonroi, a la Franja.


La trobada dels Castelló va ser una iniciativa del poble de Castelló de la Ribera, que va organitzar el primer encontre amb un caràcter reivindicatiu en defensa del seu topònim. La iniciativa va ser molt ben rebuda per la resta del pobles que es van sumar a esta festa i li han donat continuïtat.


Divendres 09.06.2006


font: vilaweb.cat