dimarts, 14 de maig del 2002

Actes de la II Trobada dels Castellons.

Dimarts 14.05.2002

Proper dissabte, 18 de maig, tindrà lloc a la nostra ciutat la II Trobada dels Castelló, continuadora de la celebrada a Castelló de la Ribera els dies 21 i 22 d’octubre de 2000, i que s’emmarca en els actes commemoratius del 750 Aniversari de la Fundació de Castelló. Segons diuen els organitzadors, “renovem la convocatòria d’un acte de germanor, d’aproximació entre la ciutadania i les associacions de diferents llocs de València, Catalunya i la franja d’Aragó, units per una mateixa cultura, que també compartim el topònim Castelló”. Ahir es va inaugurar l’exposició de fotos dels diferents Castelló al Casal Jaume I (c/ Balma, 1), una exposició que es pot visitar al llarg de la setmana, de 18 a 22 hores. Dijous 16, a les 19:30, al Fòrum Babel, presentació de Castelló de Rugat i de Castelló de la Ribera. Alexandre Ordinyana Bataller farà la presentació de Castelló de Rugat i un membre de l’Associació Pere Calp farà la presentació de Castelló de la Ribera; i a les 21:30, degustació de dolços típics de Castelló de Rugat a la seu de l’Host del Castell Vell (c/ Alcalde Tàrrega, 25). Divendres 17, a les 19’30, al Fòrum Babel, presentació de Castellonroi (La Llitera), a càrrec de l’alcalde de la població, i de Castelló d’Empùries; i a les 22 hores, sopar de degustació de la cuina de Castellonroi a la seu de la Confraria de l’Arròs i la Taronja.

Dissabte 18, a les 11 hores, arribada a la plaça Major dels representants de les corporacions municipals i grups participants; la Colla de Dolçainers i Tabaleters Xaloc oferirà música popular fent ambient. 11: 30, recepció al saló de Plens; parlaments oficials i anunci de l’acord de denominació de carrers amb els noms dels diferents Castelló. Posteriorment, trasllat de tots els grups a la Universitat Jaume I. 12:30, triangular de futbol sala entre la Selecció de la Federació de Colles, el Casal Jaume I de Castelló de la Plana i la Selecció de Castellonroi, a les instal.lacions esportives de la UJI. 14:30, dinar dels grups a la Universitat Jaume I. 18 hores, a la plaça Hort dels Corders, Ofrena a Jaume I: lliurament d’una corona de llorer al seu monument, ofrena conjunta dels alcaldes i representants municipals participants; el grup Botafocs hi llançarà un remat pirotècnic. 18:30 hores, cercavila de tots els grups participants, gegants, cabuts i cavallets de Castelló de la Plana, gegants de la Colla del Rei Barbut, grup Botafocs i Dracs de Castelló pel seguent itinerari: Avinguda del Rei, carrer Colon, Enmig, Porta del Sol, Gasset, Major, Arxiprest Balaguer per arribar a la plaça Major.

A les 19 hores, a la plaça Major, tindrà lloc la II Mostra Cultural dels Castellons. L’acte serà presentat per Miquel Soler i Barberà i hi actuaran els següents grups: Grup Illes Columbretes, del Grau de Castelló; Grup de Danses L’Ofra, de Castelló de Rugat; Grup Castelló, associació d’estudis tradicionals, de Castelló de la Plana; Grup de Danses El Bolero de L’Alcúdia, en representació de Castelló de la Ribera; Grup El Forcat, de Castelló de la Plana; Societat Coral Erato, de Figueres, en representació de Castelló d’Empúries; Agrupació folklórica El Millars, de Castelló de la Plana; Grup Ramell, de Castelló de la Plana; i Nanos i Cavallets de l’Associació de Dansants del Corpus, de Castelló de la Plana. En finalitzar, interpretació de l’himne de la ciutat, a càrrec dels grups de dolçainers i tabaleters DIT i Xaloc, i remat pirotècnic del grup Botafocs. I a les 23 hores, també a la plaça Major, Nit d’homenatge als Castelló, amb les actuacions dels grups musicals Els Llauradors, Saüc, Four on Six i Arguruwen.


font: vilaweb.cat