divendres, 10 de maig del 2002

Proper dissabte, 18 de maig, tindrà lloc a la nostra ciutat la II Trobada dels Castelló.

Avui ha estat presentada en roda de premsa aquesta II Trobada dels Castelló, continuadora de la celebrada a Castelló de la Ribera els dies 21 i 22 d’octubre de 2000, i que s’emmarca en els actes commemoratius del 750 Aniversari de la Fundació de Castelló. La Trobada ha estat presentada pel regidor Josep Pascual, el secretari de la Federació de Colles Joan Josep Trilles. el membre del Grup de Danses Castelló Xavier Ripollés i el component de Els Llauradors Miquel Soler. Segons diuen els organitzadors, “renovem la convocatòria d’un acte de germanor, d’aproximació entre la ciutadania i les associacions de diferents llocs de València, Catalunya i la franja d’Aragó, units per una mateixa cultura, que també compartim el topònim Castelló”. Els actes començaran dilluns 13, a les 19:30, amb la inauguració de l’exposició de fotos dels diferents Castelló al Casal Jaume I (c/ Balma, 1). Dijous 16, a les 19:30, al Fòrum Babel, presentació de Castelló de Rugat i de Castelló de la Ribera. Alexandre Ordinyana Bataller farà la presentació de Castelló de Rugat i un membre de l’Associació Pere Calp farà la presentació de Castelló de la Ribera; i a les 21:30, degustació de dolços típics de Castelló de Rugat a la seu de l’Host del Castell Vell (c/ Alcalde Tàrrega, 25). Divendres 17, a les 19’30, al Fòrum Babel, presentació de Castellonroi (La Llitera), a càrrec de l’alcalde de la població; i a les 22 hores, sopar de degustació de la cuina de Castellonroi a la seu de la Confraria de l’Arròs i la Taronja.

Dissabte 18, a les 11 hores, arribada a la plaça Major dels representants de les corporacions municipals i grups participants; la Colla de Dolçainers i Tabaleters Xaloc oferirà música popular fent ambient. 11: 30, recepció al saló de Plens; parlaments oficials i anunci de l’acord de denominació de carrers amb els noms dels diferents Castelló. Posteriorment, trasllat de tots els grups a la Universitat Jaume I. 12:30, triangular de futbol sala entre la Selecció de la Federació de Colles, el Casal Jaume I de Castelló de la Plana i la Selecció de Castellonroi, a les instal.lacions esportives de la UJI. 14:30, dinar dels grups a la Universitat Jaume I. 18 hores, a la plaça Hort dels Corders, Ofrena a Jaume I: lliurament d’una corona de llorer al seu monument, ofrena conjunta dels alcaldes i representants municipals participants; el grup Botafocs hi llançarà un remat pirotècnic. 18:30 hores, cercavila de tots els grups participants, gegants, cabuts i cavallets de Castelló de la Plana, gegants de la Colla del Rei Barbut, grup Botafocs i Dracs de Castelló pel seguent itinerari: Avinguda del Rei, carrer Colon, Enmig, Porta del Sol, Gasset, Major, Arxiprest Balaguer per arribar a la plaça Major.


A les 19 hores, a la plaça Major, tindrà lloc la II Mostra Cultural dels Castellons. L’acte serà presentat per Miquel Soler i Barberà i hi actuaran els següents grups: Grup Illes Columbretes, del Grau de Castelló; Grup de Danses L’Ofra, de Castelló de Rugat; Grup Castelló, associació d’estudis tradicionals, de Castelló de la Plana; Grup de Danses El Bolero de L’Alcúdia, en representació de Castelló de la Ribera; Grup El Forcat, de Castelló de la Plana; Societat Coral Erato, de Figueres, en representació de Castelló d’Empúries; Agrupació folklórica El Millars, de Castelló de la Plana; Grup Ramell, de Castelló de la Plana; i Nanos i Cavallets de l’Associaicóde Dansants del Corpus, de Castelló de la Plana. En finalitzar, interpretació de l’himne de la ciutat, a càrrec dels grups de dolçainers i tabaleters DIT i Xaloc, i remat pirotècnic del grup Botafocs. I a les 23 hores, també a la plaça Major, Nit d’homenatge als Castelló, amb les actuacions dels grups musicals Els Llauradors, Saüc, Four on Six i Arguruwen.

Divendres 10.05.2002


font: vilaweb.cat