dimecres, 25 de gener del 2006

A la Llitera tenim un patrimoni cultural influent.

Mercè Miranda, regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tamarit

A la Llitera tenim un patrimoni cultural influent.

Per exemple molt clar, es l'acte molt important ara fa un any i pocs mesos, que fou la Trobada dels Castelló.

Va haver-hi molt de moviment.

No sé si a Castellonroi podrem veure un moviment així alguna altra vegada, va ser una passada. Pensa que és un poble de quatre-cents habitants i hi vam acollir més de cinc-centes persones de fora.

La feina va ser per donar-los allotjament…!

Més de 250 van dormir a la Franja, i també a Alfarràs i a Alguaire. Vull dir… la veritat és que va estar molt bé, organitzat per nosaltres, pel Casal, amb suport de l’Ajuntament, de l’associació de dones, del jovent…, hi va col·laborar molta gent de Castellonroi i amb el suport també de la xarxa d’Acció Cultural del País
Valencià i d’Òmnium Cultural, que van col·laborar econòmicament en el que van podre.

A més, els del País Valencià van fer coincidir el Correllengua aquell dia, i van portar activitats i van ajudar… Va ser una cosa molt potent per al poble i per a la comarca, una promoció increïble. I això es va poder fer perquè com que som a la xarxa dels Casals els organitzadors van conèixer que a la Franja existia Castellonroi, i per tant mos van fer candidats per entrar a la denominada Trobada dels Castellons, que no té res a veure amb els Casals. Cal dir que les ’trobades’ se celebren cada dos anys i que aquest 2006 serà a Castelló de Rugat els dies 27 i 28 de maig, i que Castellonroi hi serà present.

Castellonroi
25 de gener de 2006